Služby

Výživa při onemocněních

Zatímco preventivní výživa slouží k předcházení onemocnění (především jde o nemoci civilizační), léčebná výživa slouží už přímo ke specifickému zaměření na dané onemocnění a úpravu stravování podle specifických doporučení.

Např. rozvoj diabetes mellitus prvního stupně v podstatě neovlivníme, ale značně můžeme ovlivnit život člověka, kterému bylo takové onemocnění diagnostikováno. Takový člověk se musí vypořádat s novým nastavením, medikací a změnou svého jídelníčku. I způsob stravování při onemocnění ovlivní celkový zdravotní stav a dokáže předejít komplikacím, které by vznikly v důsledku stravovacích chyb. 

V rámci balíčku pomáhám se zavedením zásad stravování při jednotlivých onemocněních do praxe.

Upozorňuji ovšem, že neléčím ani nezpochybňuji a neměním rozhodnutí lékařů. Pokud se u Vás objevila porucha metabolismu či onemocnění, pak je především důležité být pod lékařským dohledem daného specialisty.

Onemocnění a skupiny, na která se specifikuji:

  • Crohnova choroba
  • Ulcerózní kolitida
  • Diabetes mellitus
  • Onemocnění slinivky břišní
  • Onemocnění jícnu, vředová choroba žaludku a dvanáctníku
  • Výživa při antikoagulační léčbě
  • Dna
  • Pacienti se střevními vývody a po operaci střev
  • Osteoporóza
  • Onemocnění ledvin
  • Onkologicky léčení
  • Dialyzovaní pacienti
  • Celiakie
  • Zácpa
  • Jaterní onemocnění
  • Onemocnění žlučníku
  • Anémie
  • Hyperlipidémie, cholesterolémie
  • Srdečně cévní onemocnění
  • Hypertenze
  • Lupénka
  • Ateroskleróza
  • Mentální anorexie a bulimie